Χειμερινά προβλήματα & λύσεις (θερμοκήπιο)

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχουμε στις καλλιέργειες θερμοκηπίου αντιμετωπίζουμε αρκετές δυσκολίες στη διαχείριση των καλλιεργειών.
Αναλυτικά ανά καλλιέργεια θα αναφερθώ στα εξής:

1. Ντομάτα

1.1 Εντομολογικά προβλήματα.
Οι σοβαροί εχθροί που αντιμετωπίζουμε το χειμώνα σε ένα θερμοκήπιο ντομάτας είναι κύρια ο αλευρώδης, ο θριπας αλλά και η νεοφερμένη Tuta absoluta. Η αντιμετώπιση με τη χρήση βιολογικών σκευασμάτων τα τελευταία δυο χρόνια έχει δώσει άριστα αποτελέσματα. Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα DUOLIF, VIAMOL και MAXITRON. Το DUOLIF είναι αυτή τη στιγμή το η πλέον αποτελεσματική λύση για την καταπολέμηση όλων αυτών των εχθρών στη βάση προγράμματος ψεκασμών ανα 10 - 15 ημέρες. Το VIAMOL και αυτό έδωσε άριστα αποτελέσματα στον αλευρώδη και το θριπα με ανάλογο πρόγραμμα ψεκασμών. Το MAXITRON χρησιμοποιείται σαν εργαλείο για την άμεση μείωση του πληθυσμού του αλευρώδη και στη συνέχεια διαχειριζόμαστε το πρόβλημα με το VIAMOL.

1.2 Μύκητες
Τα σοβαρότερα προβλήματα το χειμώνα στη ντομάτα είναι ο βοτρύτης και ο περονόσπορος. Προϊόντα που έδωσαν λύση είναι το AMICOS B και το AMICOS M. Το AMICOS B λειτουργεί θεραπευτικά στο βοτρύτη με ψεκασμό όταν το μόλυσμα είναι περίπου 5%. Σε περίπτωση που το μόλυσμα είναι μεγαλύτερο κάνουμε και δεύτερη εφαρμογή 5-7 ημέρες μετά την πρώτη. Ανάλογα χειριζόμαστε και και το AMICOS B στο θέμα του περονοσπορού. Προληπτικά σε αυτές τις ασθένειες μπορούμε να δουλέψουμε στο μεν βοτρύτη με το συνδυασμό AMICOS ZEN + SEISIL (εκχύλισμα προπόλης + πυριτικό κάλλιο), στο δε περονοσπορο με AMICOS COMBI + Διασυστημικό Χαλκό Promet Cu.

2. ΑΓΓΟΥΡΙ

2.1 Έντομα
Τα πιο σοβαρά προβλήματα στο αγγούρι θερμοκηπίου δημιουργούνται από το θρίπα και τον αλευρώδη. Με μια διαχείριση του προβλήματος με VIAMOL και MAXITRON όπως και στη ντομάτα τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Πρόβλημα που ανακύπτει πολλές φορές στα αγγούρια είναι και οι αφίδες, στις οποίες κατασταλτικά επεμβαίνουμε με το PIRECRIS.

2.2 Μύκητες
Μεγάλες απώλειες στα χειμωνιάτικα αγγούρια προκαλούν ο περονόσπορος, ο βοτρύτης και το ωιδιο. Στο θέμα του βοτρύτη και του περονόσπορου ακολουθούμε το πρόγραμμα της ντομάτας(βλέπε πιο πάνω). Στο ωιδιο θεραπευτικά μπορούμε να επέμβουμε με DUOLIF, πιάνοντας παράλληλα και το εντομολογικό κομμάτι, προστατευτικά με τον συνδυασμό AMICOS ZEN + SEISIL (εκχύλισμα προπόλης + πυριτικό κάλλιο).

3. ΠΙΠΕΡΙΑ - ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Συνολικά με τις πιο πάνω προτάσεις μπορούμε να καλύψουμε και αυτές τις καλλιέργειες.

Διαβάστηκε 1003832 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
agripro

Η AGRIPRO ιδρύθηκε το 2006 ως ατομική επιχείρηση με σκοπό την εισαγωγή στην ελληνική αγορά καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών στο τομέα της θρέψης των φυτών και της διαχείρισης των καλλιεργειών. Από το 2008 η μορφή της επιχείρησης άλλαξε σε ομόρρυθμη εταιρεία για να μπορέσει να καλύψει αποτελεσματικότερα την αγορά.

Ιστότοπος: www.agripro.eu
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τι είναι τα phytofortificants; Δενδροκομικά επίκαιρα »

Επικοινωνία

Αρματάς Λάμπρος

Γεωπόνος Α.Π.Θ.

ΚΙΝ: 6974306709

Χατζηκωστής Γιώργος

Γεωπόνος Α.Π.Θ.

ΚΙΝ: 6977403349

Αρματάς Λάμπρος - Χατζηκωστής Γιώργος Ο.Ε.

Θέση Πιρίτσα Ιωνίας Θεσσαλονίκη

ΤΘ 1560 ΤΚ 57008

ΤΗΛ - ΦΑΞ: 2310 783528

JoomShaper