Βιολογική καλλιέργεια και υψηλή παραγωγή

Τηλέφωνο - Φαξ

2310-783528

Ώρες Εργασίας

Δευ - Παρ 09:00 - 20:00

Στείλτε μας email στο

agripro.gr@gmail.com

Τι Είναι Τα Phytofortificants;

Με τον όρο phytofortificants περιγράφουμε όλα εκείνα τα σκευάσματα, κύρια φυτικής ή απλά φυσικής προέλευσης, που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη γεωργία σαν με σκοπό την παραγωγή ασφαλών προϊόντων χωρίς χημικά υπολείμματα με το λογικότερο δυνατό κόστος.

Η χρήση των phytofortificants είναι προς όφελος των χρηστών γεωργών των τελικών καταναλωτών αλλά και του περιβάλλοντος. Σε μια γεωργία που συνεχώς αλλάζει, σε μια ολοένα πιο αυξημένη ζήτηση για πιο ασφαλή προϊόντα, η χρήση των phytofortificants είναι ίσως η μόνη λύση.

Κάποιοι αμφιβάλουν για την αποτελεσματικότητα αυτών των πρακτικών, μερικές φορές όχι άδικα, άλλα οι δυνατότητες της φύσης πάντα μας εκπλήσσουν. Πολλές φορές είναι πολύ πιο σημαντικός ο τρόπος και ο χρόνος που θα χρησιμοποιηθεί μια ουσία παρά η ίδια η ουσία.

Συν – Πλην

Τα πλεονεκτήματα από την χρήση phytofortificants:

  1. Έχουν χαμηλή έως μηδαμινή τοξικότητα στα θηλαστικά άρα είναι ασφαλή στη χρήση.
  2. Είναι εύκολα διασπώμενα άρα έχουν μηδενικά υπολείμματα στα παραγόμενα προϊόντα.
  3. Λόγω της εύκολης διάσπασης τους δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, έδαφος-νερό.

Τα μειονεκτήματα:

  1. 1. Επειδή είναι φυσικά προϊόντα η παραγωγή τους περνά από πολλά στάδια και είναι κατά πολύ ακριβότερη από τα συμβατικά φυτοφάρμακα.
  2. 2. Τα phytofortificants δεν είναι καθολικές λύσεις όπως τα χημικά αλλά αποδίδουν στη βάση προγραμμάτων καταπολέμησης και θρέψης, πράγμα που προϋποθέτει γνώση εμπειρία και παρακολούθηση των καλλιεργειών.

Συνολικά τα phytofortificants είναι λύσεις χαμηλής περιβαλλοντικής επίδρασης (low emvironmental impact) που με την κατάλληλη χρήση μπορούν να αποδώσουν εφάμιλλα με τα ανάλογα χημικά και ως τελικό αποτέλεσμα να δώσουμε στο καταναλωτή ασφαλή προϊόντα.

Ο λόγος έναρξης αυτού του ιστολογίου είναι η παροχή προς όλους τους ενδιαφερόμενους, γεωργούς καταναλωτές, γεωτεχνικούς και εμπλεκόμενους με την εμπορία αγροτικών προϊόντων, πληροφόρησης πάνω στη χρήση των phytofortificants αλλά και θέματα που αφορούν στις σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές και εξελίξεις.

akisp

About akisp

No Comments