Βιολογική καλλιέργεια και υψηλή παραγωγή

Τηλέφωνο - Φαξ

2310-783528

Ώρες Εργασίας

Δευ - Παρ 09:00 - 20:00

Στείλτε μας email στο

agripro.gr@gmail.com

Δενδροκομικά Επίκαιρα

Πλησιάζοντας προς την περίοδο ανθοφορίας των φυλλοβόλων δένδρων νομίζω πως πρέπει να αναφερθούμε στις επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από πλευράς θρέψης για καλύτερη καρπόδεση και τελικά παραγωγή.

  1. Πριν την άνθηση

Απαραίτητη είναι πριν την άνθηση ο ψεκασμός με σκευάσματα βορίου και ψευδαργύρου. Το Βόριο αυξάνει τη γονιμότητα της γύρης και ο ψευδάργυρος τη βλαστικότητα της. Αυτή η εφαρμογή είναι πιο αποτελεσματική όταν γίνετε πιο κοντά στην ανθοφορία. Κατάλληλα σκευάσματα είναι τα BORAMIDE και Promet Zn συνδυασμένα μεταξύ τους.

  1. Κατά την άνθηση

Πολλές φορές είναι απαραίτητο να κάνουμε κάποιες εφαρμογές κατά την άνθηση αλλά με προσοχή στο είδος των σκευασμάτων που θα χρησιμοποιήσουμε. Η χρήση ορμονικών σκευασμάτων θέλει μεγάλη προσοχή για την αποφυγή ψευδογονιμοποίησης η οποία αργότερα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες καρποπτώσεις.

Η χρήση σκευασμάτων τα οποία υποβοηθούν τη φυσική διαδικασία της γονιμοποίησης είναι προς όφελος της παραγωγής αντίθετα η χρήση σκευασμάτων που αντικαθιστούν την φυσική διαδικασία κρύβει κινδύνους με μεγαλύτερο αυτόν της ψευδογονιμοποίησης.

Κατάλληλο σκεύασμα για αυτό το στάδιο είναι το BIONIC, που είναι φυσικός καρποδετικός και αυξητικός παράγοντας που επιταχύνει τις φυσικές διεργασίες χωρίς να τις υποκαθιστά.

  1. Τέλος ανθοφορίας πτώση πετάλων

Κατά την περίοδο αυτή οι νέοι καρποί καθορίζουν τον αριθμό των κυττάρων τους . Σε αυτό το στάδιο η χρήση σκευασμάτων με φυσικές αυξήνες και κυττοκινήνες βοηθά στο σχηματισμό περισσοτέρων νέων κυττάρων και τελικά στο στη συγκομιδή μεγαλύτερων καρπών.

Σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για αυτό το σκοπό είναι το STIMCROP L (πολλοί το ξέρουν σαν GS-35) που είναι συμπύκνωμα εκχυλίσματος φυκιών πλούσιο σε φυσικές αυξήνες και κυττοκινήνες και το AMINOTON που είναι σκεύασμα αμινοξέων πλούσιο σε πεπτιδικό άζωτο άμεσα διαθέσιμο και απαραίτητο σε αυτό το στάδιο στο φυτό.

Ακολουθώντας αυτά τα τρία απλά βήματα βάζουμε τις βάσεις για μια σωστή και μεγάλη παραγωγή. Για αν βρείτε τα προϊόντα απλά ψάξτε τα στο Google θα τα βρείτε αρκετά εύκολα.

Καλή αρχή σε όλους τους δενδροκόμους.

akisp

About akisp

No Comments